• Essential Sorbents. Лимфосан базов. Универсален фитосорбент

Essential Sorbents. Универсален фитосорбент. Лимфосан Базов

(хранителна добавка)

В основата на всички лечебно-профилактични ефекти на "Лимфосан базов (обогатен)" лежи комплексното очистващо действие на този ендосорбент. А тъй като описаните очистващи механизми засягат организма като цяло, "Лимфосан Базов (обогатен)" оказва профилактично действие на практически всички органи и системи.

 • Нормализиране на микрофлората на червата. Благодарение на наличието в състава на "Лимфосан" на няколко вида хранителна целуоза и главно на специалния пребиотичен комплекс "Топинулин-тм", новият ендосорбент осигурява пълноценно хранене и оптимални условия за размножаване в червата на бифидо- и лактобактерии.
 • Имуностимулиращо действие. Този ефект се обуславя от имуномодилиращите свойства на някои лекарствени растения, влизащи в състава на "Лимфосан", и на природния инулинов комплекс от грудки на земна ябълка.
 • Антиатеросклеротично действие. Хранителната целуоза свързва холестерина и жлъчните киселини в червата и с това понижава нивото на холестерина. Освен това, пряко антиатеросклеротично действие имат зародишите на пшеницата, стръковете от детелина и корените от пищялка.
 • Противовъзпалително действие. Изразено противовъзпалително действие притежават такива растителни компоненти на "Лимфосан", като стръкове от жълт кантарион, корени от бергения, червен корен, плодове от шипка и стръкове от детелина.
 • Захаропонижаващо действие. "Лимфосан Базов (обогатен)" помага за понижаване нивото на глюкозата: хранителните влакна намаляват всмукването на глюкозата в червата; природния инулинов комплекс нормализира обмяната на глюкозата; листата на черната боровинка притежават инсулиноподобно действие.
 • Антибактериално действие. Растителните компоненти на "Лимфосан" съдържат голям брой природни антибиотици - фитонциди.
 • Антиалергично действие: комплексът от хранителни влакна подпомага свързването на много хранителни алергени в червата; природният инулинов комплекс способства за отстраняване на дисбактериозата на червата, която е една от важните причини за алергизиране на организма; растителните компоненти на "Лимфосан" притежават пряко антиалергично действие.
 • Нормализиране на храносмилането. БАД "Лимфосан базов (обогатен)" помага за справяне с храносмилателните проблеми, като хроничен запек, гастрити и ентероколит, нарушения в жлъчеотделянето и заболявания на черния дроб.

Натуралният продукт свързва токсините и ги извежда от организма.

Ябълковият пектин осигурява базовото очистване на чревния тракт, подобрява неговата моторика.

Курилският чай и сената оказват меко слабително действие.

Инулинът, съдържащ се в топинамбура, нормализира чревната микрофлора.

Ехинацеята и шипките способстват за укрепването на имунитета.

Лайката, живовлякът и хвоща помагат за снемането на възпаленията.


Препоръчва се в качеството си на биологично активна добавка към храната – източник на хранителни влакна и флавоноиди, общоукрепващо средство.

Показания:

 • Хронични заболявания на храносмилателните органи (гастрит, хепатит, холецистит, панкреатит, ентероколит, колит,дисбактериоза на червата);
 • Сърдечно-съдови заболявания (атеросклероза, исхимична болест на сърцето, хипертония);
 • Ендокринни заболявания (захарен диабет, затлъстяване, заболявания на щитовидната жлеза);
 • Имунодефицитни състояния (чести простудни заболявания, чести изостряния на хроничните инфекциозни процеси);
 • Кожни заболявания (невродермит, псориаза, атопичен дерматит, екзема).

Състав: прах от плодове шипка, смола от индийска акация (гуар), обвивки от семената на живовляк, прах от корен на лечебна ружа, прах от корен на репей, екстракт от хвощ, екстракт от ехинацея, екстракт от лайка, екстракт от курилски чай, екстракт от сена, пектинов концентрат (сублимиран прах от ябълки).

Възрастни – 5 г прах (1 ч.л.) се залива с 1 чаша гореща вода, настоява се поне 5 минути и се изпива настойката заедно с утайката 1 път дневно по време на първото хранене за деня. 

Начин на употреба:

1. Налейте в голяма чаена чаша с дебели стени 200 мл топла вода. Твърде гореща вода може да доведе до бързото образуване на бучки.
2. В чашата с топла вода добавете една чаена лъжичка (може и с малък връх) «Лимфосан». Съблюдавайте именно тази последователност на действията, защото в противен случай сместа може да залепне за дъното на чашата.
3.  Вземете миксер с тесен наконечник и разбъркайте получената смес. Отначало включете на по-ниска скорост, след което постепенно увеличете до висока скорост. След минута ще получите гъста еднородна течност, напомняща по консистенция на кисел. При отсътствие на миксер, можете да използвате механична бъркалка или обикновена вилица. При това е необходима отначало да разбиете големите бучици, а след това да продължите с разбиването до получаването на еднородна смес. Обръщаме внимание, че в такъв случай е възможно да останат неразбити малки бучици.
4.  Така получената смес трябва да бъде изпита веднага след приготвянето й – на гладно или може да се съчетае с прием на храна. Не се препоръчва да се оставя приготвена смес за повторен прием – това може да доведе до сгъстяването на сместа. Ако препоръчителната доза за прием за Вас е голяма, то можете да разделите приема на два пъти на ден (на един прием - половин чаена лъжичка от продукта на половин чаша топла вода).


Приемът е 1-2 пъти на ден. Курс на приема - 15 дни, повтаря се 3-4 пъти в година.

Нето тегло на опаковка - 80 г

Да не се превишава препоръчаната дневна доза! Продуктът да не се използва като заместител на рационалното хранене! Не е лекарствено средство. Преди употреба се консултирайте с лекар.


Серия фитосорбенти "Лимфосан"


"Лимфосан" - продукт, който няма аналог в света, чиято главна същност е санация, т.е. оздравяване чрез очистване на лимфната система на човека.

Какво е лимфната система? Всяка клетка в организма е обградена с особена междуклетъчна течност, чрез която хранителните вещества и кислородът от кръвта постъпват в клетките, тук попадат и всички вредни вещества от жизнената дейност на клетките, а също така и токсичните вещества, бактерии и вируси, проникващи в организма от външната среда. Всички тези болестотворни агенти могат да предизвикат увреждане на клетката и даже смърт. Затова е необходим постоянен отток на междуклетъчната течност, дренаж на всички органи и тъкани, обезпечаващ отстраняването на вредните вещества и освобождаващ пространство за притока на хранителни вещества от кръвта.
Като цяло лимфната система напомня на басейна на река, раждането на която започва от малки ручейчета. Лимфата, подобно на водата в ручейте обтича всяка клетка, след което по лимфните съдове ( реката) попада в лимфните възли. В лимфните възли, които едновременно са и органи на имунната система, се унищожават бактериите и вирусите и частично се обезвреждат вредните за организма вещества. След това лимфните съдове се сливат, формират главния лимфоток, от където лимфата попада в кръвоносното русло. В кръвта и черния дроб завършва процеса на обезвреждане, започнал в лимфните възли. Така, от състоянието на лимфната система в голяма степен като цяло зависи здравето на всяка клетка и на организма. Благодарение на щателно подбраната комбинация от природни сорбенти и билки, всеки продукт от серията «Лимфосан» възстановява и стимулира очистването, обезвреждането и защитните функции на лимфната система, при това, което е много важно , с отчитане на конкретните особености на дадено болестно състояние.

Essential Sorbents. Лимфосан базов. Универсален фитосорбент

 • Цена: 18.00 лвПОДОБНИ ПРОДУКТИEssential Sorbents. Лимфосан базов лимфосан фитосорбент инулин фибри лимфосан базов фитосорбент шипка живовляк лечебна ружа репей хвощ ехинацея лайка курилски чай сена пектинНАЙ-ПОРЪЧВАНИ

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Формула 4 N.V.M.N Новомин - витаминен и антиоксидантен комплекс

Цена: 42.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Трихелм. Анти-паразитен комплекс в 3 фази

Цена: 60.60 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Програма-детокс на клетката "Извори на чистота"

Цена: 67.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Програма - детокс на клетъчно ниво Извори на чистота Премиум Rennaisance Triple Set

Цена: 64.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Essential Minerals. Органичен магнезий и сибирски билки. 60 капс.

Цена: 27.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Пречистващ турбо-чай за отслабване с джинджифил серия "Yoo go"

Цена: 12.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Корен - сибирски балсам за масаж с широк спектър на действие

Цена: 24.40 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Природен инулинов концентрат ПИК 75гр

Цена: 12.00 лв


Essential Sorbents. Лимфосан базов. Универсален фитосорбент

Essential Sorbents. Лимфосан базов. Универсален фитосорбент

Essential Sorbents. Лимфосан базов. Универсален фитосорбент