• Siberian Super Natural Sport. Хромлипаза с екстракт от момордика
Хромлипаза - активатор на енергия
хранителна добавка

Хромлипаза - активатор на енергия- нов природен комплекс, принадлежащ към една изцяло нова категория  фитнес продукти. Добавките в тази категория, включително комплекса Chromlipaza, едновременно активират усвояването на въглехидратите и  им пречат да се превръщат в мазнини. Резултатът е не само намаляване на мастните резерви, но също така и изгарянето на качествана енергията, необходима за пълноценни тренировки.

В борба с метаболически синдром помагат незаменими природни помощници! Най-главни от тях са – екстракт от момордика/горчив пъпеш/ и хром!

Активните вещества на този продукт – екстракт от момордика – вещество, богато на аминокиселини, и хром – главен микроелемент, който играе основополагаща роля в усвояване на глюкоза. Те намаляват желание да се яде сладко, способстват смаляване обеми на мастна тъкан, съхраняват мускулна тъкан, активизират изгаряне на мазнини по време на тренировки. Също така повишават имунитет, поддържат нормално ниво на глюкоза в кръвт, подобряват метаболизъм и нормализират съдържание на холестерина в кръвта.

Като резултат от употреба на този продукт се явява не само намаляване на мастните “запаси”, но и образуване на голямо количество «качествена» енергия, необходима за пълноценни тренировки.

Лечебни свойства на момордика: Плодовете и листата на момордиката от векове се употребяват в народната медицина на страните в които е разпространена. Използват се при множество болести. При това срещу сериозни заболявания. Дори човек, който чете за различните качества на момордиката би се запитал: "Това зеленчук ли е или билка"? Явно е и двете! Тук ще споменем само някои от лечебните качества, които към момента са потвърдени (по-често само в лабораторни условия) и от съвременната медицина:

 • Както повечето храни съдържащи горчиви вещества, така и момордиката влияе положително на храносмилането, като същевременно за разлика от повечето други горчиви храни тя може умерено да се използва и от хора с язва, защото съдържа вещества, които смекчават дразненето.
 • Напълно доказано е, че оказва благоприятно въздействие при диабет, защото снижава нивото на кръвната захар.
 • Снижава нивата на холестерина и триглицеридите.
 • Цялото растение показва въздействие срещу различни ракови образувания.
 • Има антивирусно действие (срещу редица вируси). Лабораторни ин витро тестове дори са показали, че някои съставки забавят развитието на вируса на СПИН, но те се абсорбират трудно от човек при орално поглъщане.
 • Листата и плодовете показват широко антибактериално действие.
 • Има данни, че действа като слаб имуномодулатор (засилва имунната система).

"Хромлипаза" се в качеството си на биологично активна добавка към храната – допълнителен източник на хром в органична форма, елеутерозиди и катехини.

Показания:

-        Начални нарушения на въглехидратната обмяна;

-        Захарен диабет 1 и 2 тип;

-        Хронични заболявания на задстомашната жлеза;

-        Нарушения на липидната обмяна (затлъстяване, хиперхолестеринемия);

Профилактика на съдови усложнения при захарен диабет.

Начин на употреба:
Вземете 2 капсули сутрин (за предпочитане преди тренировка).

Състав: енергомодулиращ комплекс ErgoSlim™, екстракт от момордика (Momordica charantia) (горчив пъпеш), хромсъдържаща спирулина ChromBio™, екстракт от елеутерокок (Eleutherococcussenticosus).

Опаковка: 60 капсули

В съвременния свят все повече хора страдат от различни заболявания, предизвикани от нарушен метаболизъм. Едно от тях е метаболически синдром или синдром Х. По данни на специалисти, най-често болестта засяга мъже, а също така жени в менопауза. Обаче напоследък се забелязва значително повишаване на брой млади жени, страдащи от метаболически синдром Х.


При нарушение на обмяна на веществата първа страда ендокринна система, което води към развитие на инсулинорезистентност – повишена активност на инсулин и засилено негово производство в организма. Често това се придружава от  хиперинсулинемия (повишено съдържание на инсулина в кръвта). Инсулинорезистентност най-напред води към развитие захарен диабет II тип и нарушаване на липидна и въглеродна обмяна, следващ етап – затлъстяване, а също така и артериална хипертония – крайно опасно заболяване, при което се наблюдава постоянно повишаване на артериално налягане.

Как се развива метаболически синдром

При метаболически синдром всички патологични процеси в организма са взаимосвързани и влияят един на друг. Мастна тъкан произвежда цяла редица ферменти,  които имат различни биологични ефекти. “Гладуване” на клетката се съпровожда с повишаване на стойностите на глюкоза в кръвта – инсулинонезависим диабет.

 Другият «фронт на проблеми» – това е сърдечно-съдовата система.

Излишно тегло → високо кръвно→ исхемична болест→ атеросклероза.

В резултат от отлагане на холестеринови плаки се намалява проводимостта на съдовете, което повишава риск от инфаркт.

Още една неприятност се състои в това, че нарушената обмяна на веществата влияе върху емоциите и в глобален смисъл върху психиката на човека.

Човекът се опитва да отслабне, това води до загуба на настроение, нервен срив и депресия. Освен това “вълчи” глад често взима връх. При метаболичен синдром болния често изпитва чувство на умора, раздразбителност, гняв.

С какво е опасен синдром Х

Метаболически синдром е опасен със своите усложнения. Така, например, при захарен диабет II тип се наблюдават такива изменения в сърдечно-съдовата система, като:

 • артериална хипертония,
 • исхемична болест на сърдцето, главния мозък, инсулт, поразяванен на съдовете на краката,
 • инфаркт.

Също се наблюдават и поражения на малки съдове и техните последствия:

 • pетинопатия – влошаване на зрение,
 • нефропатия, понижена функция на бъбреци

Елементарно поддържане в норма на теглото и нивото на глюкоза в кръвта позволява няколко пъти да се намали риск от инфаркт, хипертонически криз, развитие на катаракта и последващо хирургическо вмешателство.  Очевидно е също така, че нормална обмяна на веществата прави тялото более стройно и привлекателно.


Siberian Super Natural Sport. Хромлипаза с екстракт от момордика

 • Цена: 38.00 лвПОДОБНИ ПРОДУКТИхромлипаза спортни добавки диабет отслабване контрол на теглото селен спирулина елеутерокок горчив пъпешНАЙ-ПОРЪЧВАНИ

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Формула 4 N.V.M.N Новомин - витаминен и антиоксидантен комплекс

Цена: 42.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Трихелм. Анти-паразитен комплекс в 3 фази

Цена: 60.60 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Програма-детокс на клетката "Извори на чистота"

Цена: 67.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Програма - детокс на клетъчно ниво Извори на чистота Премиум Rennaisance Triple Set

Цена: 64.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Essential Minerals. Органичен магнезий и сибирски билки. 60 капс.

Цена: 27.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Пречистващ турбо-чай за отслабване с джинджифил серия "Yoo go"

Цена: 12.00 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Корен - сибирски балсам за масаж с широк спектър на действие

Цена: 24.40 лв

НАЙ-ПОРЪЧВАНИ
Органично желязо и Сибирски Билки Essential Minerals 60 капс.

Цена: 42.50 лв


Siberian Super Natural Sport. Хромлипаза с екстракт от момордика

Siberian Super Natural Sport. Хромлипаза с екстракт от момордика

Siberian Super Natural Sport. Хромлипаза с екстракт от момордика